Sol·licitud a la CCMA
Sol·licitud a la CCMA

Sol·licitud a la CCMA

20/11/2021 | Sol·licitud enviada a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals:

He detectat que els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals utilitza les següents formes oficials d’aquests topònims: Cabacés, Capmany, Castell-Platja d’Aro, Figaró-Montmany, Lladó, Massanes, Navàs, Rialp, Torrelavit i Forallac. Tanmateix, aquestes formes no són normatives, i Optimot, el servei de consultes lingüístiques de la Secretaria de Política Lingüística, diu, a la seva fitxa 6625/2: “A Catalunya hi ha deu noms de municipis que presenten una denominació que no segueix la normativa lingüística de l’Institut d’Estudis Catalans, però, en canvi, té caràcter oficial. Malgrat que el Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya conté tant la forma oficial, marcada amb un asterisc, com la normativa, en usos no oficials es recomana fer servir sempre la forma normativa, és a dir, la forma correcta lingüísticament.”

La fitxa mencionada es pot consultar en aquest enllaç:

https://aplicacions.llengua.gencat.cat/llc/AppJava/index.html;jsessionid=DB24D488DFF5A8DBCCA08DB6BE76114A?action=Principal&method=detall&input_cercar=cabac%E9s&numPagina=1&database=FITXES_PUB&idFont=10234&tipusFont=Fitxes+de+l%27Optimot&idHit=11526&titol=%27Cabassers%27%20o%20%27Cabac%E9s%27?&numeroResultat=1&tipusCerca=cerca.tot&clickLink=detall

La fitxa també conté les formes normatives d’aquells topònims: Cabassers, Campmany, Castell i Platja d’Aro, el Figueró i Montmany, Lledó, Maçanes, Navars, Rialb, Terrassola i Lavit i Vulpellac, Fonteta i Peratallada.

Sol·licito que els mitjans audiovisuals de la Corporació utilitzin, doncs, les formes normatives d’aquests deu topònims i no les oficials, ja que contenen incorreccions lingüístiques.

Cabassers.org