Llei 1/1998, art. 18.1:

Llei 1/1998, art. 18.1:

"Els topònims de Catalunya tenen com a única forma oficial la catalana, d'acord amb la normativa lingüística de l'Institut d'Estudis Catalans". Demanem al Govern de la Generaltiat de Catalunya que es compleixi la llei de política lingüística a la toponímia oficial:

El problema jurídic

1. LA NATURALESA JURÍDICA DEL PROBLEMA DE LA TOPONÍMIA OFICIAL NO NORMATIVA. L’anomenada “toponímia oficial no normativa” (marcada amb un asterisc al Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya) és il·legal perquè no compleix el...
Més info "El problema jurídic"

Els topònims no normatius

A Catalunya encara hi ha deu municipis que tenen com a oficials dels seus topònims formes no normatives (segons recull Optimot). Tots ells entren en contradicció amb la legislació vigent sobre política lingüística i toponímia....
Més info "Els topònims no normatius"

Manifest

Al Govern de la Generalitat de Catalunya: Demanem al Govern que es compleixi l’article 18.1 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, que diu literalment: “Els topònims de Catalunya tenen com...
Més info "Manifest"

El mapa de la toponímia oficial no normativa

Solucions Geogràfiques SCCL ha preparat, en col·laboració amb Cabassers.org, un mapa de la toponímia municipal oficial no normativa de Catalunya.... Continuar llegint "El mapa de la toponímia oficial no normativa"

Caçà de la Selva

A l'ajuntament de Caçà de la Selva no li va agradar mai aquesta denominació, i sempre preferí la forma "Cassà... Continuar llegint "Caçà de la Selva"

Falset, Noruega

Gràcies al senyor Yves Gillain hem sabut que a Noruega, al municipi de Snåsa, a la regió de Trøndelag, hi... Continuar llegint "Falset, Noruega"

És l’hora de corregir

Aquesta iniciativa demana al Govern de la Generalitat de Catalunya que resolgui l’arbitrarietat jurídica que provoca l’existència, encara de toponímia oficial no normativa, i el frau de llei que provoca arran de l’aparició de la legislació més recent sobre toponímia, el Decret 133/2020, com s’explica aquí.

Cabassers.org