Procediments polítics

Aquesta llista s’anirà actualitzant fins dos dies abans de les eleccions municipals. Si presenteu candidatura a qualsevol dels municipis amb topònims oficials no normatius i porteu al programa corregir-lo, feu-nos-ho saber a info@cabassers.org i us inclourem a la secció corresponent.

Candidatures a les eleccions municipals de 2023 que s’han compromès a corregir els topònims oficials no normatius dels municipis on es presenten:

CUP
CUP el Figueró

ECP
Vall d’Aro en Comú [més informació]

ERC
ERC Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró [més informació]

Junts
Junts per Cabassers [més informació]

PSC
PSC Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró [més informació]


Candidatures a les quals s’ha demanat que es comprometin a corregir els topònims oficials no normatius dels municipis on es presenten i que no ho han fet o encara no s’han pronunciat:

ERC

AM – Independents per Cabacés [més informació]
ERC-AM Figaró [més informacó]

Junts
Junts per Rialp [més informació]

Independents
Tots per Figaró


6 d’abril de 2023: Demanem a ERC que la seva llista al Figueró i Montmany es comprometi a corregir el topònim municipal [més informació].

6 d’abril de 2023: Demanem a Junts que la seva llista a Rialb es comprometi a retirar la denominació franquista del municipi, Rialp, i a oficialitzar la forma normativa del topònim, Rialp [més informació]. El 13/04/2023 Junts ha enviat aquesta resposta: “Moltes gràcies pel vostre mail. Comunicar-vos que hem informat a la gent del territori. No obstant, el nom que es presenta i el topònim és el que els habitants de Rialp decideixen”. No té en compte que l’ortografia dels topònims la fixa per llei l’IEC i no el caprici dels habitants, i que aquest caprici tampoc no pot decidir mantenir com a oficial una deturpació del franquisme.

28 de març de 2023: Demanem a ERC que la seva llista a Cabassers no usi la denominació franquista del municipi [més informació].

6 de març de 2023: Demanem a ERC que les seves llistes a Cabassers i a Lledó d’Empordà es comprometin a corregir les grafies toponímiques prenormatives imposades pel franquisme i que encara són la denominació oficial d’aquests municipis [més informació].

6 de març de 2023: Demanem al PDECAT qu eles seves llistes a Campmany i a Rialb es comprometin a corregir les grafies toponímiques prenormatives imposades pel franquisme i que encara śon la denominació oficial d’aquests municipis [més informació].

18 de gener de 2023: Demanem als partits polítics catalanistes que garanteixin que les seves candidatures que es presentin a municipis amb topònims oficials no normatius a les eleccions municipals de maig de 2023 es comprometin a corregir-los [més informació].