L’IEC reitera a l’Ajuntament de Cabacés quina és la forma correcta del topònim

El 17 de novembre de 2021 Joan Peytaví Deixona, President de la Comissió d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans, i Enric Ribes i Marí, Director de l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans, han transmès el reconeixement de la Comissió d’Onomàstica de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans a la iniciativa de cabassers.org en aquests termes: “Des de la Comissió d’Onomàstica de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), en primer lloc, us volem mostrar el nostre reconeixement per la iniciativa que heu engegat perquè el municipi de Cabassers adopti oficialment la forma normativa d’aquest topònim.”

També han fet saber que la Comissió enviarà una comunicació a l’Ajuntament de Cabacés “a fi de reiterar quina és la forma normativa del nom del poble, Cabassers i no Cabacés“.

També han fet saber que que “l’IEC no pot seguir el procediment d’adherir-se a la iniciativa de CABASSERS.ORG perquè ja es va pronunciar a l’hora de determinar quina era la forma escrita normativa d’aquest topònim i així ho ha confirmat sempre que ha estat consultat.” I remarquen que, “d’acord amb les competències de l’IEC sobre la normativa de la llengua catalana, el procediment més pertinent és que adrecem directament a l’Ajuntament el recordatori sobre la forma ortogràfica normativa del topònim Cabassers, conjuntament amb el darrer informe que se’n va fer l’any 2002 perquè el tinguin present.”

image_pdfPDFimage_printImpressió