El record del call de Falset a l’hodonímia popular

El carrer de Mossèn Francesc Mestres de Falset encara es coneix, popularment, com el carrer de l’Escoleta. Se sap que el call de Falset (documentat entre els segles XIII i XV) es trobava entre els carrers de Dalt i de Baix, i comprenia el F. Mestres (l’Escoleta) i el carrer del Lluc. Queden les marques, als brancals de dos portals, d’on els jueus col·locaven la mezuzà, i al número 10 del carrer de l’Escoleta (o Mn. F. Mestres) és on es creu que hi hagué l’antiga sinagoga. A la intersecció d’aquest carrer amb el de Dalt, una placa del mateix disseny que tota l’hodonímia municipal recorda el rabí Samuel Estruch Cavaller, que visqué a Falset el 1480, i l’hi dedica la seva descendència.

La intersecció del carrer Mn. F. Mestre (l’Escoleta) amb el de Dalt, on hi ha la placa de record al rabí Samuel Estruch Cavaller
image_pdfPDFimage_printImpressió