L’Estany Salat

Al quilòmetre 1133 de l’autovia A7 hi ha un cartell que indica el “Viaducte Estany Gelat”. El Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya recull a la cartografia del terme municipal de Mont-roig del Camp, com a nom del barranc que creua aquest viaducte, el de “Barranc de l’Estany Salat”. Un altre topònim relacionat present al nomenclàtor és la “Platja de l’Estany Salat”.

L’Autovia A7 pertany a la Red de Carretaras del Estado i és competència del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana.

L’article 6.1 del DECRET 133/2020, de 17 de novembre, sobre l’establiment i l’ús de la toponímia i sobre la Comissió de Toponímia diu que “La retolació a totes les vies urbanes i interurbanes dins el territori de Catalunya ha de fer constar els topònims de Catalunya exclusivament en la seva forma oficial.”

Per tant, hem sol·licitat al Departament de Territori que en l’exercici de les seves competències demani al Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana que es corregeixi el cartell mencionat anteriorment i s’hi faci constar el topònim a què es refereix amb la seva forma oficial, que és Estany Salat.

Addicionalment, hem detectat un altre error a Google Maps que també té com a protagonista aquest nom de lloc: mescla els topònims “Rasa dels Rucs” i “Barranc de l’Estany Salat”, combinant-los en un inexistent “Rasa dels Rucs Gelat“:

La cartografia oficial del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya mostra els dos cursos d’aigua correctament diferenciats per “Rasa dels Rucs” i “Barranc de l’Estany Salat”:


Per a més informació sobre el topònim Estany Salat podeu llegir aquest article. La imatge de la portada d’aquest text ha estat manllevada d’Antoni Veciana.

image_pdfPDFimage_printImpressió