Exposició “La història d’un topònim”

L’Ajuntament de Cabacés ens ha demanat en moltes ocasions que fem pedagogia per a explicar a la població per què és necessari atendre la sol·licitud que li fem. Li demanem que corregeixi la grafia oficial del topònim, ara “Cabacés”, per la forma correcta d’aquest nom de lloc, Cabassers. Fa un any, quan vam començar aquesta iniciativa, vam facilitar un llibre a cada membre del consistori explicant detalladament els motius que fan necessari el que demanem, i que ja hauria d’estar fet des de 1998, quan va entrar en vigor la Llei de Política Lingüística. Aquest llibre es pot descarregar de franc, en PDF, des d’aquesta web. També vam preparar un apartat de preguntes freqüents que resumeix el contingut del llibre. A més, vam publicar un estudi jurídic, explicant el perjudicis que causa la toponímia oficial no normativa, i tenim una secció d’articles amb una seixantena de publicacions, on hem abordat aquesta problemàtica des de tots el punts de vista possibles. També vam ajudar a l’organització de la jornada del 8 de setembre de 2022, quan l’IEC i el Govern van venir a Cabassers a explicar la qüestió del topònim oficial des de les òptiques científica, administrativa i jurídica. Complementàriament, hem difós tots aquests materials via Twitter, Facebook i Instagram des del principi, i la nostra iniciativa apareix regularment als mitjans de comunicació, que també ajuden a fer pedagogia.

Ara hem comissariat l’exposició “Cabassers, la història d’un topònim”, que es podrà visitar al museu municipal Miquel Montagud de Cabassers entre els dies 5 de novembre i 31 de desembre.

També podeu descarregar els materials de l’exposició en PDF (alta resolució) mitjançant aquest enllaç, o els podeu veure a continuació (piqueu a sobre de cada imatge per a ampliar-la):

image_pdfPDFimage_printImpressió