Petició pública de disculpes a la Direcció General d’Administració Local

El 6 d’abril publicàvem una queixa sobre unes suposades dificultats que havíem trobat a la Direcció General d’Administració Local per accedir a informació pública. En concret, demanàvem una còpia de l’expedient de canvi de denominació del municipi de Torreflor per Torrefeta i Florejacs. La DGAL havia resolt favorablement el 23/01/2023 fecilitar aquesta informació, i la va enviar juntament amb la resolució mitjançant el sistema Enotum.

No vam veure el fitxer adjunt, perquè fins aquella ocasió els documents sol·licitats sempre els havíem rebut per la secció “Tràmits i gestions” de l’àrea privada de la web gencat.cat. No ens hi vam fixar, que hi havia un annex.

En no veure la documentació adjuntada i creure que seria facilitada pel canal habitual, i no rebre-la per allí, el 23/03/2023 vam enviar un recordatori mitjançant el procediment que s’usa per adjuntar documents als tràmits, del que no vam rebre resposta. Així les coses, el 06/04/2023 vam presentar una queixa al Síndic de Greuges per la suposada manca de subministrament de la informació que la resolució aprovava facilitar, i una nova sol·licitud d’accés a la mateixa informació.

Tot això ho vam fer sense cap raó, creient que no ens havien facilitat la informació que demanàvem, per no haver vist que era, en fitxer adjunt, amb la resolució de 23/01/2023 rebuda via Enotum. Informarem el Síndic de l’error, retirarem la queixa, i demanem disculpes a la Direcció General d’Administració Local i al Director General, Sr. Bernat Valls Fuster.

Avui hem rebut, de nou, la mateixa informació tornada a demanar el 6 d’abril i que ja havien enviat el 23/01/2023. I a la resolució del gener ja hi deia ben clar, on eren els documents sol·licitats: “Subministrar la informació en el format que es va demanar que consta a l’annex d’aquesta resolució”.

Disculpes, de nou, per aquest cap de corda i per haver reclamat el que ja estava fet de feia dies.


Aquest text ha estat enllaçat també a Twitter, i adjuntat com a resposta a les queixes formulades sense raó en aquella xarxa social: aquí i aquí.

image_pdfPDFimage_printImpressió